همچنین صورت ظروف نیز در توزیع یکنواخت حرارت تاثیر دارااست . ظروف مربع صورت اکثر زمان ها موجب ساخت سوختگی هایی در کناره ها و زاویه ها می شود . در ظروف گرد یا این که بیضی صورت از سوختن خوراک در حاشیه ها و کنقیمت مایکروفراره ها خودداری شده و گرم کردن بطور یکنواخت در مرحله ظروف صورت می گیر . مقاله دیگر راجع به ظروف کم عمق به دلیل این که مرحله وسیعی برای گرم کردن مهیا می نمایند مطلوب میباشند .
تشعشع و نشت آن
برای اطمینان از اینکه اقتدار دستگاههای ساخت MW فورا بعداز گشوده شدن درب آن انقطاع می شود . این درب ها با دست کم دو جدار ساخته میگردند . احتمال نشت این امواج از کناره های درب با اهمیت که بصورت ناقصی به نیز متصل گردیده اند یا این که درب حیاتی مورد صدمه واقع شدهاست , موجود است . چنانچه درب فر به نیکی جا نمی افتد یا این که نماد هایی از صدمه به روی آن دیده میشود , به وسیله یک کارشناس با کفایت در این مورد می بایست سنجیده شود .
به دلیل این که این امواج از سطح های فلزی منعکس می گردند , استعمال از ظروف فلزی منحصر به فرد آشپزی سنتی یا این که کاغذهای فویل آلومینیومی برای این دستگاه مطلوب نیستند . سطح ها فلزی نیز سبب ساز پخش نا متعارف گرما شده و نیز احتمال صدمه به دنه خویش فر موجود هست .
برای به کار گیری خوبتر از این روش پخت به مورد ها پایین دقت فرمائید :
مواد غذایی را بطور یکنواخت در یک ظرف رمز پوشیده پخش نمائید , در حالتی که نیازهست پاره ای مایعات به آن بیفزایید . درب ظرف محتوی طعام را به صورت شل ببندید یا این که در حالتی که از پوشش های پلاستیکی نازک اختصاصی به کار گیری میکنید منافذی برای خروج بخار گرم در آن تعبیه فرمایید , پوشش روی این ظروف سبب ساز محافظت رطوبت و حرارت دهی مطمئن و یکنواخت می شود .
مطلوب خیس است که طعام را به قطعات کوچکتر نسبت به قطعات بزرگتر در فر بپزید و از حرارت کمتر و در زمان طولانی تر استفاده کنید ، به نسبت اینکه قدرت 100 % و در زمان کمتر باشد ، می توان از قدرت 50% و در زمان طولانی تر استفاده کرد .
در حین پختن غذا ، آنرا به هم بزنید یا بچرخانید ( زیر و رو کنید ) این مسئله به اطمینان از اینکه تمام غذا به طور یکنواخت حرارت دیده و نقاطی سرد ( cold spot ) باقی نمی ماند کمک می کند . ( نقاط سرد بر اثر حرارت غیر یکنواخت در غذا تولید شده و باعث زنده ماندن میکرو ارگانیسم های ناخواسته در این فضا می شود )
اگر قسمتی از مراحل پخت غذا بعد از فر میکرو ویو باید بوسیله دیگری تکمیل شود ، این کار را بلافاصله انجام دهید . هرگز غذای نیم پخته و نیمه آماده را برای استفاده مجدد نگهداری نکنید .
برای کنترل دما در مراحل پخت از دماسنج مخصوص گوشت استفاده کنید یا دماسنجی که در خود فر برای اینکار وجود دارد . برای اطمینان از درجه حرارت ایمن برای پخت ، گوشت ها را در چند منطقه از لحاظ حرارتی کنترل کنید تا مطمئن شوید که حرارت برای گوشت تا 160 درجه فارنهایت ، مرغ تا 180 درجه فارنهایت ، برای فرآورده های تخم مرغ تا 160 درجه فارنهایت می رسد . گوشت ماهی را بوسیله کارد به صورت ورقه هایی نازک ( به دلخواه ) درآورید و به اندازه مناسب حرارت دهید .
میزان الحراره را در ضخیم ترین قسمت گوشت یا مرغ قرار دهید . دقت کنید که نزدیک استخوان یا در قسمت های پر چربی نباشد . اگر مرغ درسته است بهترین قسمت داخلی ترین قسمت ران مرغ است .
قطعات بزرگ گوشت را از استخوان جدا کنید . استخوان مانند یک سپر از رسیدن حرارت لازم برای پخت به گوشت های اطراف خود جلوگیری می کند .
استفاده از روش پخت با میکرو فر برای مرغ های درسته که شکم آنها با مواد غذایی مختلف پر شده است به هیچ وجه توصیه نمی شود .
استفاده از این روش برای تهیه غذای کودکان ، یا گرم کردن شیر آنها توصیه نمی شود ، زیرا احتمال سوختگی دهان طفل وجود دارد . اگر این کار را می کنید ، غذا را هم بزنید – بطری شیر را تکان دهید و نیم گرم شدن آن را آزمایش کنید .
غذاهای پخته شده را تا درجه حرارت 165 درجه فارنهایت گرم کنید ، طوری که از غذا بخار خارج شود و در لمس داغ باشد .
گوشت و مرغی را که از این روش برای یخ زدایی آنها استفاده کرده اید بلافاصله باید پخته شوند . بعضی از قسمت های این مواد غذایی در حین ( ذوب شدن ) آب شدن یخ شروع به پختن می کند و نگهداشتن آنها صحیح نمی باشد .
بخاطر داشته باشید که غذا ها را بعد از آماده شدن از میکرو فر خارج کنید . غذا نباید در داخل مایکرو ویو فراموش شود . مازاد آنها را به یخچال منتقل کنید .
هرگز از کاغذهای معمولی ، پاکت های خرید یا روزنامه در داخل فر استفاده نکنید .
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای