- - یک قاعده کلی فراوان عالی برای این که از پخته شدن بیشتراز حد مواد غذایی مانده پرهیز کنیم , قاعده «نصف و نصف» است : نصف توان و نصف زمان . دما را روی نصف تهیه نمائید ; و در نصف مقطع زمان پختقیمت مایکروفر , خوراک را برگردانید , نیز بزنید و یا این که دکوراسیون آنرا تغییر تحول دهید تا با یکنواختی بیشتری بپزد .
- در صورتیکه طعام را در ظرفی برای شما آوردهاند , بهاین مضمون نیست که می توانید آن را در مایکروویو قرار دهید . هیچوقت غذاهای پیچیده شده در فویلهای فلزی یا این که آلومینیومی را به به عبارتی صورت باطن مایکروویو نگذارید و با به عبارتی ظروف گرم نکنید , همینطور پژوهش ها سالمی انجام یافته وصیه می نمایند که از گرم کردن مواد غذایی در ظروف پلاستیکی یا این که در باطن لفاف پلاستیکی می بایست پرهیز شود . یک ظرف غذا شیشهای مدام انتخابی مطمئن و سلامت برای تنظیم یا این که گرم کردن غذاها به وسیلهٔ مایکروویو است ; ظرف غذا شیشهای مزهٔ آن را هم تغییر تحول نمیدهد .
- در سیستم مایکرو برای کار با کلید micro دو مقاله را می بایست بخوبی تشخیص اعطا کرد : این که چه قدرتی و چه وقتی را می بایست برای دستگاه مشخص و معلوم کنیم . با به کارگیری از سیستم مایکرو خوراک صرفا پخته می گردد و برشتگی ندارد . درین تراز چه برای پخت و چه برای گرم کردن خوراک درپوش ظرف را می بایست بگذاریم .
- سیستم گریل یا این که برشته کردن با دکمه grill به کار می افتد . چنانچه بخواهیم مواد غذایی صرفا برشته شوند از این کلید به کار گیری میکنیم . گریل اقتدار پخت ندارد و صرفا میزان برشتگی مرحله مواد غذایی را معین مینماید . ولی در استعمال از قابلیت گریل ظرف بایستی فارغ از درپوش و روی سه پایهٔ بلند باشد .
- کلید ترکیبی combi در مایکروویو نیز برای وقتی کاربرد داراست که بخواهیم مواد غذایی همزمان نیز پخته و نیز برشته شوند . به این مراد هم از ظرف سوای درپوش روی سه شالوده بلند یا این که کوتاه دستگاه استفاده میشود.
- غذاهایی که زودتر پخته میشوند، قدرت کمتری نیاز دارند مثلا جوجه کباب ۱۸۰ وات، مرغ کامل درسته ۵۴۰ وات، ماهی شکم گرفته ۳۶۰ وات (ماهی تکه شده هم با همان قدرت پخته میشود ولی به زمان کمتری نیاز دارد) پس وقتی ماهی ضخیمتر و بزرگتر باشد باید زمان پخت را بیشتر کرد نه قدرت آن را. برای مواد همخانوادهٔ ماهی هم ۱۸۰ وات قدرت مناسبی است. میگو، سوسیس و قارچ هم به ۳۶۰ وات نیاز دارند.
- مواد غذایی سرد که از داخل یخچال بیرون آورده شده، نسبت به موادی با دمای محیط، زمان بیشتری برای گرم شدن نیاز دارند.
-مواد دارای پوسته مانند سوسیس و گوجه فرنگی و سیب زمینی را با جسم نوک تیز قبلا سوراخ کنید بعد داخل دستگاه بگذارید تا نترکند.
- برای ضد عفونی کردن اسکاچ ظرفشویی، اسکاچ یا اسفنج را در ظرف آبلیمو خیس کنید و یک دقیقه در ماکروویو بگذارید. البته حواستان باشد منظورمان اسکاچهایی است که در آنها از فلز استفاده نشده.
- برای تمیز کردن مایکروویو و جلوگیری از صرف وقت و تلاش برای سائیدن لکهها، فقط کافی است که یک چهارم فنجان سرکه و یک فنجان آب را مخلوط کرده، به مدت یک یا دو دقیقه درون مایکروویو قرار دهید و بگذارید تا مخلوط به نقطه جوش برسد. سرکه پاک کردن لکههای غذایی را که داخل مایکروویو چسبیدهاند، آسان میکند و شما میتوانید با استفاده از یک اسفنج یا تکهای پارچهٔ نرم لکهها را از بین ببرید.
- هنگام گرم کردن مایعات در لیوان یا فنجان مراقب باشید مایع سرریز نشود و بعد از داغ شدن هم صبر کنید تا ۳۰ ثانیه بگذرد بعد لیوان را بردارید.
- زمان پخت برخی اغذیه حتما باید کوتاه باشد تا غذا خشک نشود یا نسوزد. درب ظرف را هم محکم نبندید چون ذرات بخار نمیتوانند خارج شوند و در نیتجه ممکن است در اثر فشار بخار و جنبش ذرات ظرف شما بترکد. البته عامل مهمی در تعیین طول مدت عمل گرم کردن یا طبخ موثرند. کم بودن و زیاد بودن مواد در زود و دیر گرم شدنشان اثرگذارند. ظروف کوچکتر و گرد هم زودتر گرم میشوند تا ظروف بزرگ و زاویه دار.
- گرم کردن روغن در ماکروویو ممنوع است. از داغ کردنش بتنهایی (بدون مواد دیگر مثل پیاز) باید خودداری کرد زیرا ممکن است آتش بگیرد، با این حال، از این دستگاه میتوان برای آب کردن کره، شکلات و ژلاتین استفاده کرد (زمان باید خیلی کوتاه باشد و به مرحله داغ شدن نرسد).
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۱۸