فرهای میکروویو امروزه یک روش مطلوب و راحت برای پخت و گرم کردن طعام می بمایکروفراشند . سادگی عمل کردن با آن و صرفه جویی در طول تحت عنوان مزایای این وسیله سبب ساز محبوبیت عامه , برای مصارف خانگی و رستورانها شدهاست . در حالیکه بعضا از مصرف کنندگان در باره امنیت این وسیله و تاثیرات آن بر روی مواد غذایی اظهار نگرانی می نمایند .
فرهای میکروویو چه طور فعالیت می نمایند ؟
میکروویو نوعی انرژی الکتریکی و مغناطیسی است که در دور و اطراف تکان می نماید . مولد این امواج یک لوله الکترونی مگنترون است . این امواج از موادی مانند شیشه , صفحه , پلاستیک و مواد شبیه عبور کرده , البته به وسیله فلز منعکس می شود . این امواج پس از ایجاد آنقدر به دیواره های داخلی فر برخورد می نماید تا بوسیله خوراک جذب شوند و منجر می گردند که مولکول های غذایی مثل آب ( یک جاذب خیلی اثر گذار برای این امواج است ) به جنبش درآمده و نوسان نمایند و نتیجتا ( حرارت ایجاد شده و درین فرآیند طعام پخته شود .
پخت و پز با میکروویو و خاصیت تغذیه ای
اکثر زمان ها گزارش های نشر داده شده در باره بها تغذیه ای , غذاهای پخته شده با میکروفر نشان دهنده این است که غذاهای مهیا شده با اینروش دستکم به به عبارتی مقدار , غذاهای مهیا شده با روش های سنتی مغذی است . اکثر زمان ها این مطالعات بر روی مراقبت ویتامین تمرکز می نماید و به صورت اخص از تیم ویتامین های محلول در آب به روی ویتامین C و تیامین میپردازد . در مقایسه روشهای پخت , روش پختن با میکروفر از حیث از دست رفتن ویتامین ها به داخل آب نتایج از پخت به روش آب پز ارجحیت دارااست و از این لحاظ مشابه بخارپز کردن مواد غذایی است . به صورت معمول داده ها خیلی پاره ای در رابطه اثر این روش پخت بر ترکیبات غذایی مانند کربوهیدرات ها ، چربی ها و ویتامین های محلول در چربی در دسترس است . کیفیت پروتئین ها در روش فوق بهتر از پخت آنها با روش سنتی است . دلیل این امر اکسیداسیون کمتری است که در گوشت پخته با روش میکرو فر وجود دارد. گرم کردن دو مرتبه غذاها توسط میکروفر ، نسبت به گرم نگهداشتن غذاها برای مدت طولانی سریع انجام گرفته و باعث حفظ بیشتر مواد مغذی است ( اهمیت این قضیه در موسسات بزرگ و بیمارستان ها بهتر مشخص می شود ، جایی که غذا برای چند ساعت با روش های سنتی توزیع غذا گرم نگهداشته می شود )
میکروویو و غذا
تمامی غذاها بر اثر پخت و حرارت متحمل تغییراتی می شوند . هیچ دلیلی و مدرک مشخصی که نشان دهد میکروویو موجب تغییراتی بغیر از آنچه که بر اثر حرارت دادن سریع پیش می آید ، شده باشد وجود ندارد . فقط باید دقت لازم در زمینه جلوگیری از حرارت دادن بیش از نیاز صورت گیرد . غذاهای پخته شده با میکروویو خطری از نظر تشعشع نشان نمی دهند . این امواج به محض اینکه دستگاه خاموش شود ، قطع می شوند و در غذا باقی نمی مانند .
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۲۷