دراین مقاله اینجانب قصد دارم تا با ارائه اطلاعاتی در زمینهی روشهای متفاوت پخت خوراک , شمارا در گزینش جور روش , آزاد بگذارم فارغ از اینکه نیاز به ترساندن شما نسبت به روش خاصی متبوع باشد , مطالب تحت قیمت مایکروفرگردآوری شده از پژوهش ها گوناگون و مقاله ها دارای اعتبار علمی است و امیدداریم که اثرگذار منفعت قرار گیرد .
متاسفانه اکثری از کمپانیهای تولیدی عالم بیش تر از هر چیز به اندیشه فروش تولید ها خویش میباشند و وجود مواد سرطانزا دراین محصول ها چندان مورد اعتنا قرار نمیگیرد , این در حالی است که اداره بهداشت جهانی اعلام نموده است : میزان وقوع سرطان هر ساله بیشتراز 50 درصد به ازای هر 15 میلیون نفر تا سال 2020 ارتقا مییابد .
کلیه ما مایل نیستیم که جزیی از این آمار باشیم , پس همت نمائید راههای سالمتری را برای معاش خویش برگزینید , فارغ از این که وسواس بیش تر از مقدار به خرج دهید یا این که هراس و اضطراب داشته باشید . درحال حاضر در زیر به جواب سوال های رایجی که در باب مایکروویو پرسیده میگردد اعتنا نمائید .
یکیاز مزیتهای ماکروویو دردسترس بودن و سهولت در به کارگیری از آن درین عصر از زمان که همه با نبود وقت مواجهاند هست , نخستین بار مایکروویو بوسیله ریتون ابتکار عمل شد و در سال 1954 به بازار امریکا وارد شد در آن زمان ریدرنج نامیده میشد . مایکرو ویو با امواج غیر یونی الکترومغناطیسی باعث به تکان در داخل شدن مولکولهای خوراک شده و در غایت با ایجاد گرما سبب ساز گرم شدن طعام می شود .
ماکروویو گرچه از دید اداره طعام ودارو امریکا ( FDA ) در سال 1971 مورد تایید قرار گرفت ولی همچنان پژوهش ها در امر تندستی این دستگاه ادامه داراست که یکسری مورد از آنها در پایین جهت اطلاع بیشتر شما آورده شدهاست :
درسال 1975 در تحقیقی , که بر روی هویج و کلم بروکلی انجام شد , اعلام شوید آنها در مایکروویو به دلیل تخریب دیواره سلولی مواد مغذی خود را از دست میدهند این در حالیست که در دیگر روشهای پخت این اتفاق نمیافتد.
در سال 1989 در یک مطالعه توسط دانشمند سوییسی به نام دکتر هانس نشان داد که بعد از خوردن غذاهای طبخ شده با مایکروویو، تغییراتی در شیمی خون ظاهر میگردد، از جمله پایین افتادن هموگلوبین خون و کاهش کلسترول خوب و افزایش کلسترول بد، همچنین تعداد گلبولهای سفید نیز در یک زمان مشخص و کوتاه پایین میافتد.
در سال 1992 یک تیم از پژوهشگران دانشگاه استنفورد گزارشی در خصوص گرم کردن شیر مادر ارائه دادند که حتی اگر شیر با درجه پایین هم گرم شود سبب از بین رفتن آنزیم لیزوزم میگردد که مادهای مفید در از بین بردن باکتریهاست.
در سال 1998 محققان ژاپنی، خبر از نابودی ویتامین B12 توسط مایکرو ویو دادند. در واقع اگر ماده غذایی بیش از 6 دقیقه در مایکروویو قرار گیرد بیش از نیمی از این ویتامین را از دست میدهد. که بیش از مقدار معمول در روش پختهای معمولی است.
در سال 2003 پژوهشگران اسپانیایی، اعلام کردند مواد مغذی موجود در سبزیجات بیش از روشهای دیگر از بین میروند. برای مثال کلم بروکلی مواد آنتی کسیدان خود را در مایکروویو 80% و در بخار پز 10% از دست میدهد.
اگر مایکروویو را برای پخت غذای خود انتخاب نمودهاید، بهتر است تا نکات زیر را بیشتر رعایت کنید.
سعی کنید برای گرم کردن غذا از ظرفها و یا از کاورهای پلاستیکی استفاده نکنید، چرا که دیده شده است که مواد آزاد شده از این ظروف از جمله (phthalates or nonylphenol) که در بدن نقشی شبیه استروژن دارد و سبب کاهش تعداد اسپرم در مردان و تشدید کننده بیماریهای سینه در زنان میگردد.
همیشه از ظروف شیشهای و سرامیکی استفاده کنید و هرگز اجازه ندهید غذای شما بیش از اندازه پخت شده و یا بسوزد، همچنین موقع خارج کردن غذا از مایکروویو مراقب باشید تا دچار سوختگی نشوید.
بسیاری از شما این سوال را دارید که بالاخره بهترین روش پخت چیست؟ میتوان گفت بهترین روشی که مواد مغذی، قابل نگهداری است همان روش بخارپز است وبعد از آن روش تفت دادن در مقدار کمی آب است.
سعی کنید از پخت بیش از حد غذا خودداری کنید، از حرارت دادن روغن در دمای بالا پرهیز کنید. اگر میخواهید مدت طولانی و با سلامتی کامل زندگی کنید از روشهای مختلف پخت مانند جوشاندن، تفت دادن، کباب کردن به طور متعادل استفاده کنید.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۲۲