میکرو فر , روش فعالیت و نکات ایمنی :
در سال 1989 پس از تکثیر یک مقاله در خبرنامه دارای اعتبار Lancet مبتنی بر این که , این روش پخت سبب ساز به ساخت یک ماده سمی بالقوه فعال در طعام می شود ع نگرانی هایی را برای مصرف کنندگان بهوجود آورد . این مورد بوسیله یک کمیته از Health and Medical Research Council مورد بررسی دوباره قرار گرفته و معلوم شد که نتیجه ها بدست آمده در تجربه فوق ارتباطی با روش پخت نداشته و این روش پخت برای مصارف خانگی تماما ( امن و مطمئن است .
فرهای میکرو ویو و حرارت دهی غیر یکنواخت
غذاهای پخته شده درین روش بطور یکنواختی گرم نمیشوند و احتمال اینکه میکرو ارگانیسم های تحمیلی در بخش و جزء خوراک که بطور مطلوب حرارت ندیده است , باقی بماند موجود هست . برای برطرف کردن این نقیصه , از پروانه های همزن برای هوای باطن فر و صفحه ها چرخنده که بشقاب روی آن قرار میگیرد , به کارگیری می نمایند و پیشنهاد میشود برای اطمینان از زمان های مقرر شده برای غذاهای گوناگون تماما ( رعایت شود . اکثری از غذاهای قابل پخت با روش MW مشتمل بر یک راهبرد برای همزدن طعام در فواصلپخت است ( غذاهایی مثل لازانیا که نمیتوان آن ها را بهم زد می بایست در بازه زمان مقرر در فر باقی بماند تا کلیه فرآورده به یک مرتبه حرارت یکنواخت رسد ) .
موضوع اینکه تا چه میزان این امواج میتوانند در خوراک شکافت نمایند , بستگی به ضخامت قطعه , مخلوط آن و اندازه رطوبت طعام دارااست . تکه های کلفت گوشت کبابی عموما ( تا عمق یک اینچ ( 5/2 سانتیمتر ) از سطح های فرنگی پخته میشوند و حرارت بعدا ( به آرامی به طرف درون رخنه کرده و در مسیر خویش به پختن خوراک ادامه میدهد .
ظروف و پوشش های قابل به کار گیری برای پخت با میکرو فر
اگر چه استاندارد مشخصی برای این منظور وجود ندارد و هرگونه ظروفی که با بر چسب safe – microwave وجود دارند به توجه و دقت تولید کنندگان آنها بستگی دارد . به طور کلی تنها آن دسته از ظروف پلاستیکی که بطور مشخص برای استفاده از میکرو فر طراحی شده اند باید مورد استفاده قرار گیرند ، این ظروف در زمانی که در سطوح آنها کمترین نشانه ای از ترک خوردگی یا تغییراتی در رنگ دیده شود ، باید دور ریخته شوند . در این مورد ظروف شیشه ای به ظروف پلاستیکی ارجحیت دارند . زمانی که از پوشش های نازک پلاستیکی برای پوشاندن دهانه ظروف غذا استفاده می شود باید دقت کرد این پوشش ها تماس مستقیم با غذا نداشته باشند .
بسیار اهمیت دارد که دقت کنیم ظروف غذایی که مخصوص نگهداری بعضی از مواد غذایی در فریزر است مانند ظروف حاوی مارگارین و ظروف حاوی بعضی از اقسام پنیر و ... در معرض حرارت در فرهای میکروویو قرار نگیرند . حرارت این فرها ممکن است باعث ذوب شدن این ظروف و ورود ناخواسته بعضی از مواد شیمیایی نامناسب به داخل مواد غذایی شود . احتمال ورود مواد ، در غذاهای داغ چرب بیشتر است ( ترجیحا" از ظروف شیشه ای برای این غذاها استفاده شود ) .
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۳۰