چه موقع مایکروویو ضرر و زیان دارد؟
در شرایطی که میخواهید به کارگیری مایکروویو خطری برای تندرست شما نداشته باشد صرفا کافیست در موقعی که دستگاه کار می نماید صورت تان را به شیشه آن نچسبقیمت مایکروفرانید و تن تان را 30 سانتیمتر از دستگاه مایکروویو بدور نگهدارید و همینطور در محافظت آن کوشاو سخت کوش باشید .
تاثیر مایکروفر بر کیفیت طعام
دست اندرکاران اساسی اثرگذار بر مواد مفید جانور در خوراک , 1 ) حرارت مضاعف , 2 ) زمان پخت طولانی و 3 ) افزودن آب به طعام است . افزودن آب به طعام باعث بیرون شدن مواد مفید محلول در آب از خوراک می شود . دستگاه مایکروویو دراین سه مورد خیلی عالی است .
یکسری مطالعه اثر به کارگیری از مایکروویو بر مواد پرخاصیت جان دار در طعام را مورد بررسی قرار داده اند . نتیجه ها آن ها نشان داده است که مایکروویو قیمت غذایی طعام را در مقایسه با دیگر روش های پختن کاهش نداده است ( 4 , 5 ) .
در پژوهش دیگری که میزان تغییرات مواد معدنی و ویتامینی ماهی شوریده را با روش های پخت آب پز , سرخ کردن , کباب کردن و مایکروویو مقایسه نموده است نتیجه ها مشخص و معلوم کرد که میزان مواد معدنی ( سدیم , پتاسیم , آهن , منیزیم , منگنز , کلسیم و فسفر ) و مواد ویتامینی ( نیاسین , رتینول و کالسیفرول ) در پخت با مایکروویو بیشتر بود ( 13 ) .
مایکروویو و کیفیت صیفیجات
در مطالعه ای که 20 جور متفاوت از صیفی جات را با مایکروویو پخته بود حاصل نشان بخشید که محتوای آنتی اکسیدانی ( ضد اکسایشی ) پخته شدن با مایکروویو و تنوری پختن صیفی جات برای محافظت مواد مفید خوب ترین بودند و جوشاندن و پختن یا این که زودپز بدترین گونه برای نگهداری آنتی اکسیدان های صیفی جات بودند ( 6 ) .
با این حال , در مطالعه دیگری گزارش شدهاست که پختن سیر با مایکروویو ماده ضد سرطان سیر را از فی مابین میبرد ; در حالیکه با دستگاه فر 45 دقیقه ارتفاع میکشد تا ماده ضد سرطان سیرر از بین برود(7).
در مطالعه دیگری نیز گزارش شده است که 97 درصد آنتی اکسیدان های فلاونویید کلم بروکلی با پختن با مایکروویو از بین می رود در صورتیکه با آب پز کردن کلم بروکلی 66 درصد مواد ضد اکسایش (آنتی اکسیدان) نابود می شود(8). البته در این مطالعه به کلم بروکلی، آب اضافه کرده بودند که روش مناسبی نیست.
ظرف مخصوص مایکروویو
برخی از ظروف پلاستیکی حاوی ماده بیسفنول ای (Bisphenol-A) می باشد که این ماده با بیماری هایی از قبیل سرطان، اختلال تیروییدی و چاقی مرتبط است(9،10،11). به همین دلیل فقط باید از ظروف پلاستیکی که بر روی آن نوشته است «برای مایکروویو مجاز است» استفاده نمود.
نکته پایانی
دستگاه مایکروویو انرژی الکتریکی را به الکترومغناطیس تبدیل می کند و با انرژی الکترومغناطیس مولکول های غذا را به تحرک در می آورد و تحرک مولکول ها منجر به گرم شدن غذا میشود.
هیچ مدرکی دال بر اینکه مایکروویو برای غذا مضر باشد وجود ندارد. هر چند در بسیاری از مطالعات گزارش شده است که مایکروویو در مقایسه با دیگر روش ها پختن غذا، مواد مغذی بیشتری را در غذا حفظ می کنند.
اگر می خواهید استفاده مایکروویو خطری برای سلامت شما نداشته باشد فقط کافیست در موقعی که دستگاه کار می کند صورت تان را به شیشه آن نچسبانید و بدن تان را 30 سانتیمتر از دستگاه مایکروویو دور نگهدارید و همچنین در نگهداری آن کوشا باشید.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۰۵